FDM 3D tulostus

KJ Additive käyttää ammattimaisia FDM 3D tulostimia. FDM tekniikka ekstrudoi säikeitä samasta vahvasta ja stabiilista kestomuovista, jota käytetään perinteisissä valmistustavoissa kuten muottiruiskutuksessa. Tämä on eniten käytetty tekniikka 3D tulostuksessa tänä päivänä.

FDM 3D tulostuksessa käytettävissä olevat materiaalit lisääntyvät koko ajan. KJ Additive pyrkii lisäämään tarjoamiamme materiaaleja. Tällä hetkellä voit tilata seuraavia materiaaleja:

ABS: Vahva ja suhteellisen joustava all-round materiaali. Sopii kaikentyyppisille tulosteille. Helppo viimeistellä (esim. kierteitys, hionta). Helppo pintakäsitellä asetonilla tai hionnalla ja/tai maalaamalla. Stratasys ABSplus tuotelehtinen..

NYLON 6: Erittäin vahva, joustava sekä kestävä materiaali.

FDM 3D printning
FDM 3D printning

Huomioitavaa

Additiivisella valmistuksella FDM 3D tulostimilla on ominaisuuksia, jotka pitää ottaa huomioon joko muotoiltaessa tuotteita, jotka on optimoituja 3D tulostukselle, tai tilattaessa 3D tulostettuja tuotteita.

FDM rakentaa mallin ekstrudoimalla materiaalisäikeitä kerros kerrokselta. Mallin orientaatio tulostimessa vaikuttaa sekä ulkonäköön että lujuuteen, ja välillä tarvitaan kompromissi näiden kahden ominaisuuden välillä. Alla olevalla putkikaarella rakennuslevyn päällä nojaavasta pyöreästä poikkileikkauksesta tulisi hieman epätasainen valitusta kerrospaksuudesta riippuen.

FDM-tulostetut mallit ovat vahvimpia säikeitä pitkin, kuten alla olevasta kuvasta näkyy.

accuracy
FDM printade detaljer är starkast längs med strängarna som bilden ovanför beskriver.

Tuotedesign

Suunniteltaessa tuotteita FDM-valmistusta varten pitäisi noudattaa seuraavia kolmea sääntöä, jos mahdollista. Konsultoimme teitä mielellään muotoilun optimoimisessa.

Sääntö #1 Tee z-korkeudesta käytetyn kerrospaksuuden monikerta

Mikäli korkeus ei ole jaettavissa tasan kerrospaksuudella, tulostin joutuu lisäämään tai vähentämään yhden kerroksen.

Sääntö #2 Varmista, että seinän paksuus mahdollistaa ainakin kahden säikeen verran materiaalia

Teoriassa on mahdollista rakentaa niinkin ohuet seinät kuin 0,3 mm. Niin ohuesta seinästä ei kuitenkaan tule stabiili. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että paksuus pitäisi olla vähintään 0,7 mm. Raja-arvo riippuu kuitenkin kerrospaksuudesta ja seinän korkeudesta. Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin, mikäli olette epävarmoja.

Sääntö #3 Tärkein sääntö, minimoi tukimateriaalien tarve

Rakennusajan, materiaalimäärän ja kustannusten minimoiseksi tukimateriaalin tarve täytyy ottaa huomioon. Jokainen materiaalikerros lepää alla olevan kerroksen päällä. Mikäli kaltevuus ylittää 45 astetta, alla oleva kerros ei pysty tukemaan seuraavaa kerrosta, jolloin tukimateriaali pitää levittää ensin tukemaan kerrosta. Tukimateriaalin rakentaminen kestää yhtä kauan kuin itse mallin materiaalin rakentaminen. Jos tukimateriaalia tarvitaan, rakennusaika ja materiaalin tarve lisääntyy ja samalla myös kustannukset.

support
Observera att i många fall kan man undvika behovet av stödmaterial genom orienteringen av modellen i 3D printern.

Huomiothan, että tukimateriaalin tarve voidaan välttää monessa tapauksessa mallin ohjauksella 3D tulostimessa.